vinyl persen prijzen
 
 
Hoe worden cd's' en platen gemaakt? Het productieproces Poppunt.
Al zal een goede master engineer je normaal gezien ook wel tips kunnen geven over wanneer een aparte master nodig is en wanneer niet. Heel wat producers van elektronische muziek laten hun tracks eerst op een test-vinyl persen om ze als dj op het publiek te kunnen testen, desnoods wat extra te editen en pas een definitieve persing te laten doen als ze echt tevreden zijn. Een test-vinyl is meestal de zogenaamde laquer persing die in het begin van het reproductieproces gebruikt wordt om de moederplaat te maken. Deze persing op vinylacetaat een dun laagje hars is behoorlijk fragiel en kan slechts enkele keren afgespeeld worden voor er hoorbaar kwaliteitsverlies optreedt. Er bestaan ook vinylsnijders cutters die met een diamanten naald rechtstreeks in een echte vinylplaat kunnen snijden. Met deze technologie kan vinyl in zeer kleine oplages gemaakt worden omdat er geen moederplaat moet gemaakt worden.
Vinyl persen Vinyl perserij Vinyl laten persen CD Hamster.
Dan zien wij uw ontwerp graag tegemoet. Heeft u nog geen ontwerp? Dan denken wij graag met u mee! Bij ons is werkelijk alles mogelijk. Omdat wij vinyl persen zelf uitvoeren weten wij precies wat wij u kunnen leveren. Vergeet daarbij ook het label op het vinyl zelf niet want daarmee kunt u nog meer visueel indruk maken. De kosten voor het vinyl persen verschilt per factor. Hoeveel versies heeft u nodig? Maar ook het gewicht en het formaat van het vinyl tellen mee. Wilt u graag specifieke prijzen ontvangen? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en wij maken een vrijblijvende offerte voor u. Zo weet u waar u aan toe bent. Vinyl persen bij CD Hamster. U weet als geen ander dat muziek het beste klinkt als het op een vinyl plaat geperst is.
Het mag wat kosten Entertainment Business.
En dat drijft de prijs op. De startkosten van het persen van een lp voor het omzetten van de gemasterde audio naar een groef voor de mal liggen op ongeveer 360 euro, nog voordat er ook maar één plaat gemaakt is. Deze eenmalige kostenpost wordt per plaat minder als er meer exemplaren worden geperst, bijvoorbeeld bij populaire releases. Hoewel de lp weer in de lift zit, is het niet zo dat major platenmaatschappijen van elke release blind grote oplages bestellen. Per release wordt een inschatting gemaakt van het te verwachten aantal verkochte units, gebaseerd op eerdere ervaringen, doelgroep, artiest en soort release. Ondanks de populariteit van vinyl zijn de oplages nog altijd lager dan die van de cd.
Vinylpersen.nl prijzen.
Vinyl prijzen pricing. Hieronder vindt u een aantal basissamenstellingen met de bijbehorende prijzen. Uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden. De prijzen zijn gebaseerd op een standaard levertijd bel voor de actuele doorlooptijden afhankelijk van de samenstelling. Wilt u nog sneller?
Vinyl is terug en onbetaalbaarder dan ooit De Volkskrant. Deel dit artikel.
Beeld Rein Janssen In it for the money. Wel bekend zijn de verkoopcijfers van nieuw vinyl. Die stijgen, al is vinylverkoop nog steeds een fractie van de totale muziekverkoop in Nederland ergens tussen de 2 en 4 procent. Nederland loopt in de pas met Amerika. Daar gingen in 2008 een miljoen nieuwe vinylplaten over de toonbank, in 2013 waren dat er al 61, miljoen. Bescheiden aantallen vergeleken met de 11, miljard platen die in 1981 wereldwijd werden verkocht, of de 49 miljoen stuks uit 1994. Maar de grafieken wijzen weer omhoog; de enige nog actieve Nederlandse platenperserij, Record Industry in Haarlem, noteert per jaar een miljoen exemplaren extra die van de persen rollen niet slecht voor een bedrijf dat zes jaar geleden nog in zwaar weer zat.
Duurzame elpees ontwikkelen? Samen op zoek naar een alternatief voor vinyl Made in NL.
Er was alleen één probleem: de bestaande vinylpersen uit de jaren 70 en 80 zijn niet alleen oud en versleten, maar ook weinig milieuvriendelijk. Theunisse: Bij de bestaande persen wordt een stuk vinyl ter grootte van een hockeypuck verwarmd en vervolgens samengeperst en razendsnel afgekoeld.
Vinylify Create your own Custom Vinyl Record.
Wij zorgen voor de rest en leveren de plaat bij jou thuis. Maak je vinylplaat. Vinylplaat op maat. Jouw unieke 10-inch-vinylplaat. Verkrijgbaar in zwart, wit en transparant. 20 minuten muziek 10 min per kant. Ontwerp je eigen hoes en labels. Laat iemand een eigen vinylplaat maken. Verkrijgbaar in digitaal of fysiek. Voeg een persoonlijk bericht toe. Cadeaubon met unieke code. Het perfecte muziekcadeau. Als vinyl kenner, beatmaker, en muziekproducer, hecht ik veel waarde aan mijn vinyl. Ik was erg enthousiast over de kwaliteit van de vinylplaat die Vinylify voor mij heeft gemaakt. Op de website is het mogelijk om je vinylplaat in een paar simpele stappen samen te stellen. Hip Hop Producer/Beatmaker USA. Vinylify maakte het mogelijk om de EP van onze vriendin op een vinylplaat te drukken voor haar 18e verjaardag. De website is gebruiksvriendelijk en maakte het mogelijk om makkelijk je eigen design te uploaden. Het eindresultaat was van topkwaliteit. Tof cadeau dat ik iedereen zou aanraden! Via Vinylify hadden we een plaat van ons meest recente EP Lose it cadeau gekregen en we vinden het helemaal geweldig! Vinylify is een fantastische manier om jouw MP3 of CD album om te zetten naar een tijdloze vinylplaat.
Goedkoop vinyl persen via het Centraal Muziekhuis.
In het woud van de vele vinylperserijen die weer tot leven zijn gebracht, raak je snel de weg kwijt in alle aanbiedingen en mogelijkheden. Vaak blijkt dan dat je en v eel te veel kosten hebt gemaakt en/of v eel te veel platen hebt laten maken en de platen zijn ook nog eens veel later binnengekomen dan in eerste instantie werd aangegeven. Wij bieden de oplossing om goedkoop vinyl te persen!
7 12 inch Vinyl CD Perserij België.
Nadat de twee stampers in de vinylpers zijn geplaatst kunnen de platen worden geperst. Persen van Vinyl.: Voor het vinyl worden eerst de bedrukte papieren labels voor de A en de B zijde van de plaat in de pers geplaatst.
PRODUCTIEPROCES Vinylperserij.
Vinyl persen is dus een tijdrovend gebeuren ter vergelijking: onze CD persen bij Replifact Media produceren elke 4 seconden een CD. Verpakken van 12 vinyl.: Naast de binnenhoezen van onbedrukt wit of zwart papier, met of zonder kapgat voor het label, leveren we ook polylined binnenhoezen. Door de voering met dun kunststof, geven deze hoezen een betere bescherming tegen krassen dan de standaard hoezen. Buitenhoezen zijn er in meerdere varianten, onder andere enkel en dubbel gatefold modellen, full colour bedrukt met glans of matte afwerking, of voor de echte retro-look ook bedrukt op de ruwe zijde van het karton. Ook hier eventueel weer de keuze voor een kapgat. Templates en prijzen op aanvraag.
Deze muziekliefhebbers beginnen hun eigen vinylfabriek 250.000 platen in het eerste jaar is het doel. Deze muziekliefhebbers beginnen hun eigen vinylfabriek 250.000 platen in het eerste jaar is het doel.
Als je vijfhonderd platen wil laten maken kan je grofweg zeggen dat je ruim duizend euro kwijt bent. Gaan jullie concurreren met die andere vinylperserij in Nederland, Records Industry? Records Industry is misschien wel de grootste platenfabrikant ter wereld. Zij produceren volgens mijn informatie zon twaalf miljoen platen per jaar.
Hoe wordt vinyl gemaakt? Een blik bij Record Industry Alpha-Audio.
We krijgen een blik in de keuken van één van de grootste perserijen van vinyl: Record Industry in Haarlem. We gaan nog een keer dieper in op waarom vinyl nu anders klinkt dan digitaal. Dat is namelijk een heel ander onderwerp. In dit achtergrond-verhaal en video gaan we meer in op het proces van hoe vinyl nu eigenlijk gemaakt wordt. Ook heel interessant natuurlijk! Het hele proces begint natuurlijk met het aanleveren van de muziek zelf. Dat gebeurt veelal digitaal ironisch genoeg. Deze master wordt bij Record Industry geschikt gemaakt voor transport op een zogenaamde master. Een direct metal. Deze schijf van rvs met een dikke koperlaag wordt gebruikt om een matrijs van te maken. Deze is nodig om uiteindelijk vinyl mee te persen.

Contacteer ons

Resultaten voor vinyl persen prijzen