cholesterol
 
 
Cholesterol verlagen Apotheek Claeys Decraene.
HDL verwijdert het teveel aan cholesterol uit het bloed en de vaatwanden. Cholesterol vervoerd door LDL-pakketjes kan zich ophopen aan de binnenzijde van de bloedvatwand, met hart en vaatziekten tot gevolg. LDL-cholesterol wordt daarom slechte cholesterol genoemd. Bij een cholesterolverlagend dieet is het belangrijk de hoeveelheid verzadigde vetzuren, in rood vlees bvb, te verminderen.
Cholesterol Belgische Cardiologishe Liga.
LDL Low Density Lipoprotein cholesterol: lipoproteïnen met een lage dichtheid zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het transport van cholesterol van de lever naar de organen. Met andere woorden, LDL-gekoppelde cholesterol LDL-c is de cholesterol die waarschijnlijk in de bloedvaten zal terechtkomen, vandaar zijn reputatie als slechte cholesterol.
Ik heb een hoog cholesterol Thuisarts.
Een hogere waarde geeft een hoger risico op hart en vaatziekten. Als u wilt weten wat de waarde van uw cholesterol moet zijn als u medicijnen gebruikt, bijvoorbeeld omdat u al een hart en vaatziekte heeft, kijk dan bij cholesterol en medicijnen.
Cholesterol Wikipedia.
Het is dus zeker niet alleen het cholesterol dat invloed heeft op de kans op hart en vaatziekten; allerlei eigenschappen van vetten in het eten en vetten in het bloed zijn van belang. Cholesterol en hart en vaatziekten bewerken brontekst bewerken.
Cholesterol: meten is weten Apotheek Pharveda.
Je weet dat de hoeveelheid cholesterol in je bloed een indicatie is voor je gezondheid op lange termijn. Dus als je op een beurs een stand ontdekt waar je je cholesterol kunt laten meten of een thuistest bij de apotheek ziet, aarzel je geen moment.
CHOLESTEROL Supplementencenter.be.
Als er veel LDL aanwezig is, wordt er veel cholesterol naar de organen vervoerd dat zich, onder invloed van persoonlijke aanleg, verhoogde bloeddruk, roken, slechte eetgewoonte of ouderdom, in de bloedvaten kan ophopen aderverkalking of atherosclerose. LDL verwijst daarom naar slechte cholesterol.
Te hoge cholesterol.
Voedsel dat rijk is aan verzadigde vetten veroorzaakt te hoge cholesterol. Je vindt verzadigde vetten in producten als rood vlees, boter, melk, fast food, kaas, gebak. We raden dan ook een evenwichtig voedingspatroon aan met weinig verzadigde vetten. Je kunt bijvoorbeeld verzadigde vetten zoals boter vervangen door onverzadigde vetten zoals olijfolie want vet is wel belangrijk in een evenwichtig dieet.
Lees alles over cholesterol Hartstichting. list. pause. play. location. sphere. stack. arrow-left. arrow-right. arrow-right-la. arrow-left-la. mail-bordered. grid. dots. user. guide. cart. phone. pdf. zoom. donation. home. trash. faq. package. profile-car
Ik heb een hoog cholesterol. Wat is cholesterol? Cholesterol is een vetachtige stof. Je lichaam heeft deze stof nodig en maakt cholesterol deels zelf aan in de lever. Een klein deel krijg je via de voeding binnen. Lees meer over cholesterol.
Cholesterolgehalte begrijpen.
Om cholesterol beter te begrijpen helpt het meer inzicht te krijgen in de betekenis van uw persoonlijke cholesterolwaarden in het bijzonder van de slechte cholesterol of LDL-cholesterol ook bekend als LDL-C. Het is belangrijk om uw cholesterolgehalte te laten bepalen zodat uw risico op hart-en vaatziekten kan berekend worden.
Mijn cholesterol is te hoog: wat betekent dit? met docvadis.
Mijn cholesterol is te hoog: wat betekent dit? Cholesterol is onmisbaar voor een correct functioneren van het lichaam, als het in bescheiden hoeveelheden en in de vorm van goede" cholesterol aanwezig is. Teveel slechte" cholesterol kan leiden tot ernstige cardiovasculaire ziekten.
Te hoge cholesterol.
Voedsel dat rijk is aan verzadigde vetten veroorzaakt te hoge cholesterol. Je vindt verzadigde vetten in producten als rood vlees, boter, melk, fast food, kaas, gebak. We raden dan ook een evenwichtig voedingspatroon aan met weinig verzadigde vetten. Je kunt bijvoorbeeld verzadigde vetten zoals boter vervangen door onverzadigde vetten zoals olijfolie want vet is wel belangrijk in een evenwichtig dieet.
Cholesterol Transcendente Meditatie.
Bij de TM groep daarentegen was de daling in cholesterol eigenlijk zelf een positief neven effect van een diepere verandering op alle gebieden van het leven, wat zich ook uit in betere algemene gezondheid en welzijn, ontwikkeling van ons hersenpotentieel, betere relaties enz.

Contacteer ons

Meer resultaten voor cholesterol