cholesterol
 
 
Diabetes Cholesterol FAQ.
Het lichaam doet dit door de cholesterol moleculen in te pakken in een mantel van eiwitten of lipoproteïnen. Naargelang de omgevende lipoproteïnen kunnen we cholesterol zo indelen in LDL cholesterol en HDL cholesterol. Cholesterol komt ook nog onder andere vormen voor in het lichaam: VLDL cholesterol en chylomicronen.
Cholesterol MedlinePlus.
Being overweight or having obesity raises your cholesterol level. Certain races may have an increased risk of high cholesterol. For example, African Americans typically have higher HDL and LDL cholesterol levels than whites. Being overweight or having obesity raises your cholesterol level.
Cholesterol Huisartsenpraktijk Gloriant.
Daarnaast neemt u cholesterol op uit de voeding. Sommige mensen hebben aanleg voor een hoog cholesterol of een erfelijke stoornis in de vetstofwisseling. Op zich is dat geen ziekte, maar als u jarenlang te veel cholesterol in uw bloed heeft, kan het zich in de vaatwand ophopen.
Cholesterol Thuisarts.
Een hoog cholesterol vergroot daardoor het risico op hart en vaatziekten. Bij een hoog cholesterol helpt gezond leven. Soms zijn ook medicijnen nodig. Wat is uw situatie? Ik heb een hoog cholesterol. Ik wil iets doen aan mijn hoge cholesterol.
Cholesterol Ortho Health Foundation.
HDL zorgt voor transport van overtollig" cholesterol vanuit cellen terug naar de lever reversed cholesterol transport. HDL wordt ook wel goed cholesterol genoemd, omdat een verhoogde concentratie HDL geassocieerd is met een verlaging van de incidentie van hart en vaatziekten.
Gratis woordenboek Van Dale.
cholester o l het; o 1 vetachtige stof die een bestanddeel is van alle dierlijke vetten en het risico op hart en vaatziekten verhoogt 2 gehalte aan cholesterol in het bloed: een hoog cholesterol hebben. Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken?
simvastatine Apotheek.nl.
Ze remmen de aanmaak van cholesterol in de lever en verlagen het cholesterol en vetgehalte in het bloed. Artsen schrijven het voor bij een te hoog cholesterolgehalte of een combinatie van te veel cholesterol en te veel vet in het bloed.
Goede en slechte Cholesterol Dossier Voeding en gezondheid SeniorenNet Website voor de actieve 50-plusser. Goede en slechte cholesterol.
De verhouding totaal cholesterol op de goede HDL-cholesterol is ook belangrijk. Echter een teveel aan cholesterol in het bloed ten gevolge van een onevenwichtig voedingspatroon rijk aan verzadigde vetten en cholesterol ligt aan de basis van hart en vaatziekten maar is slechts 1 van de vele risicofactoren ervan.
Cholesterol devoorzorg-bondmoyson.be.
De meest voorgeschreven geneesmiddelen bij een verhoogd cholesterolgehalte zijn de cholesterolsyntheseremmers statines. Deze medicijnen verhinderen de synthese van cholesterol in de lever, waardoor de lever genoodzaakt is om meer cholesterol uit het bloed op te nemen om aan zijn behoefte te voldoen.
Wat is cholesterol? YouTube.
Verhoogd cholesterol Zorgkiezer.nl.
Wanneer je erfelijk een hoog cholesterol hebt, is het slikken van medicijnen noodzakelijk om je waarden van het cholesterol op peil te houden. De medicijnen remmen de aanmaak van cholesterol door de lever of zorgen er voor dat er minder cholesterol uit de darmen in het bloed komt.
Te veel cholesterol en vetten in het bloed dyslipidemieën Gezondheid en wetenschap.
HDL brengt het teveel aan cholesterol van de weefsels naar de lever, waar het wordt verwijderd. LDL daarentegen brengt cholesterol via het bloed naar de weefsels. Een teveel aan LDL-cholesterol zet zich af tegen de wand van de bloedvaten waardoor ze dichtslibben.

Contacteer ons

Meer resultaten voor cholesterol